tiistai 4. lokakuuta 2011

Acorelle: Verveine Agrumes eli Citrus Verbena


Tutustuimme noin vajaa vuosi sitten Pro Luonnon Kosmetiikkamessuilla Acorellen hajuvesiin.
Hulagirlseista toinen kertoo tässä arvostelussa omia mietteitään Acorellen Citrus Verbena-parfyymistä, ja eiköhän hulatytöistä toinenkin kohta avaa sanaisen arkkunsa Acorellen suhteen! ;)

Ensiksi hiukan informaatiota itse yrityksestä ja ideasta näiden luonnonmukaisempien tuoksujen takana.

Acorelle on Ranskassa vuonna 2005 perustettu, aromaterapeuttisia, pitkälti orgaanisia ja herkän ja puhtaan tuoksuisia hajuvesia valmistava yritys. Hajuvesien mainostetaan olevan herkkänenäisillekin sopivia ja terapeuttisia; esimerkiksi Citrus Verbenalla sanotaan olevan rauhoittava ja lievittävä vaikutus kantajansa mieleen. Acorelle on eräs ensimmäisistä Ecocert-sertifioinnin ansainneista olfaktorisia nautintoja tarjoavista hajuvesisarjoista. 100 % raaka-aineista on luonnollisia ja jopa reippaat 90 prosenttia raaka-aineista saadaan luomuviljelmiltä. Citrus Verbenan lisäksi Acorelle tarjoaa kahdeksan muuta parabeenitonta parfyymiä ja neljä eau fraiche-tuoksua, joten tuoksuvahvuuksia on erilaisia. Tuoksujen pohjana toimii synteettisen alkoholin sijaan luomuviljelty vehnäalkoholi, siivittäjänä luomuruiskaunokin kukkaisvesi. Loppu onkin luonnon eteeristen öljyjen sekä parfyymiyhdisteiden tuoksusinfoniaa.

Ensivaikutelma Citrus Verbenasta on ihana. Kertakaikkisen ihana. Nenäni aistii vanhanajan sitruunapastillin, vastaleikatun ruohikon, sitrusteen, auringossa kuivuneen pyykin ja sen alta huokuvan seetrin pehmeyden. Todella tyynnyttävä tuoksuelämys, jonka latvatuoksussa on kimppu bergamottia ja sitrushedelmiä, sydäntuoksussa kujeilevat neroli, pomeranssi ja jasmiini sekä ruohon raikkaus, juurituoksuna sykkii seetri.

Ekotuoksuja yleisesti vaivaava haihtuvuus onkin tämän tuoksun ainoa mutta monen mielestä melko merkittävä miinus. Itsekin pidin ensin tuoksun häipyvyyttä dramaattisena kriisinhallintajoukkoja vaativana tuoksutapaturma mutta näin myöhemmin asiaan totuttuani en ole asiasta enää niin varma. Toki se on miinus mutta kuinka pitkä miinus se lopulta onkaan? Suihkittuani tuoksua aamusella tunnen sen noin tunnin ihollani, jonka jälkeen se vähitellen häipyy hipiältä. Verratessa normihajuveteen tämän kesto iholla on mielestäni noin kolme, neljä tuntia lyhyempi.

Olen kuitenkin valmis antamaan anteeksi osan tuoksun lyhytikäisyydestä, sillä sen ensituoksu on niin puhdas, herkkä ja keijukaismaisen eteerinen. Olisi kuitenkin mahtavaa, jos tuoksuun saataisiin vaikka tunti tai pari enemmän kestoa, jotta sen sydän- ja juurituoksu ehtisi kehittyä iholla kunnolla. Muuten en pidä suurensuurena ongelmana sitä, että kantaa hajuvettä laukussaan ja lisäilee tuoksua kerran, pari päivän mittaan. Henkilökohtaisesti koen sen suurempana säälinä, ettei näin kaunis tuoksu ehdi kehittyä iholla syvemmäksi tuttavuudeksi. Olisi mielenkiintoista kokeilla, josko sarjan vaniljaisemmat tai ruusuisemmat tuoksut pysyvät iholla verbenaa kauemmin, yleensähän sitrustuoksut eivät ole niitä kaikkein viipyilevimpiä. (Jollei puhe ole todellisesta tappaa-talossa-ja-puutarhassa eau de h'yttysmyrccy-colognesta...)

Hajuvesipullo (50ml) itsessään viehättää silmiäni. Se on eleetön, klassinen ja sopii tuoksun henkeen hyvin. Acorelleä maahantuo Ekovista, sivuilta löydät lisätietoa niin tuoksuista kuin niiden jälleenmyyjistä. Luonnokosmetiikkamessuilla ostamani hajuvesi maksoi silloin tutustumistarjouksena vain noin 15-20 euroa, yleensä putelista saa pulittaa noin 35 euroa.

Lyhyesti: Kauniin raikas sitruunakimppu, josta saa nauttia harmillisen lyhyen ajan. Se hetki on kuitenkin ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Sopiva tuoksu elävöittämään työpäivää, jolloin ei voi uida raskaassa, viipyilevässä parfyymissä. Uskoisin tämän olevan oiva työhaastattelutuoksu!

Kuvat: Ekovistan kuvapankki.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti