perjantai 7. lokakuuta 2011

L'Occitane en Provence: pulleita pioneja!

Ihastuin (tai siis sieraimeni ihastuivat) kesällä L'Occitanen hurmaavaan pionisarjaan. Ostin Mannerheimintien loxiputiikista pionintuoksuisen body lotionin, suihkugeelin sekä eau de toiletten. Kaupan päällisiksi sain upean kangaspionin hiuskoristeeksi, joten hippeilin kaupasta kunnon san fransiscotyyliin, ostoksistani iloisena.



Suihkugeeliä en enää omista sillä pioniperverssi äitini pölli sen. Oikeastaan hän ei varsinaisesti pyytänyt sitä minulta mutta hänen kokainistityyliin laajenneet silmänsä kertoivat sanoitta, että hän himoitsi kermaista suihkugeeliä saunaansa ;D Joten harjoitin floorafilantropismia lahjoittamalla sen hänelle.

Sheavoita ja viininrypäleuutetta sisältävä Body lotion/milk tuoksuu ihanalta ja on vartaloniholleni oikein sopiva, kevyehkö kosteuttaja. Jalkoihin kaipaisin lisäkosteutta mutta sitä varten luulen saman sarjan kermaisemman Beauty Creamin toimivan hyvin.

Pioni tuoksuu näissä tuotteissa huumaavan kukkealta, säilyttäen silti tietyn raikkauden.

Ainakaan omasta mielestäni se ei ole liian makea, vaan siinä on hieman ruohonraikkautta mukana. Ensituoksussa on L'Occitanen sivujen mukaan hiukan greippiä ja bergamottia, joten se selittänee osiltaan tuoksun kukkean raikkauden. Sydäntuoksussa on pionin lisäksi ruusua ja pohjatuoksussa aistii santelipuun ja valkoisen myskin pehmeyden. Tämä tuoksu tuo mieleeni kesäisen Helsingin, joten näin syyshämyssä on pionituoksun kautta ihana muistella pisamaisia poutapäiviä.

Hintaa 75 ml EdT-tuoksulla on 41,50, joten se on keskihintainen tuoksu. Ei ihan chanelhintahaarukkaa mutta ei myöskään budjetimpaa bodyshoppia. Tykkään kovasti! Ja oih, miten naisellinen, vaaleanpunainen pullo!

Päivän infoähkyyn pikkuista bonusta:

  • Tiesittekö, että pioni on japanilaisessa tatuointiperinteessä koi-kalan ja lohikäärmeen kanssa tyypillinen maskuliinisuutta ja jopa fatalistista hällä-väli-asennetta edustava symboli?
  • Euroopassa pioni puolestaan yhdistetään usein Neitsyt Mariaan tai kreikkalaisen lääketieteen jumalan, Asclepiuksen, oppilaaseen Paeoniin. Asclepius oli hiukan kade taitavalle oppilaalleen, joten helleeniukkoylijumala Zeus sai panna riidan poikki muuttamalla Paeon-paran kauniiksi pioniksi. Excuse moi mutta eiköhän sitä Asklepiusta olisi voinut muuttaa vaikka kaktukseksi?! Sinänsä, mikäs on pionina ollessa, muhevassa vuosisadan vaihteen mummonpuutarhan mullassa, ilahduttamassa kesäpäivistä nauttivia neitokaisia!
Kuva: L'Occitane.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti